Programa IRENE

L’Ajuntament de Son Servera, des de la Regidoria de Serveis Socials encapçalada per Dori Moreno, posarà en marxa properament unes jornades i tallers de prevenció de la violència sexual en joves i adolescents, dins del programa denominat IRENE. Aquestes jornades, organitzades en col·laboració amb l’IES Puig de sa Font, les AMIPAS i l’Ajuntament de Sant Llorenç, constaran de tres activitats diferents i adreçades també a públic diferent. Per una banda, els tallers adreçats directament als adolescents tenen com a finalitat mostrar situacions de violència sexual entre els joves i reforçar conductes de prevenció dels possibles tipus d’agressor, a més d’aprendre a millorar les habilitats de comunicació que ajudin a expressar discrepàncies, desitjos i opinions, a respectar els altres i a augmentar el coneixement de noves formes de violència sexual mitjançant Internet i les xarxes socials. Tot per mitjà d’uns tallers actius i participatius amb activitats individuals i grupals que ens duran a reflexionar i sensibilitzar envers el problema de la violència sexual a la nostra societat. Aquests tallers es duran a terme a l’IES el dijous 2 d’octubre i el divendres 3 d’octubre. D’altra banda, una altra de les activitats programades són les xerrades adreçades a pares, mares i tutors amb la finalitat de sensibilitzar-los sobre la dimensió d’aquestes agressions sexuals i oferir-los un coneixement del problema, forma de detectar-lo i com actuar-hi. De fet, en aquestes xerrades s’explicaran els continguts per mitjà de casos pràctics i els adolescents realitzaran tallers a l’aula sobre la mateixa temàtica. Les xerrades es realitzaran durant els dies 29 de setembre i 6 d’octubre a partir de les 19 h a la sala polivalent de la Policia Local de Son Servera. I per acabar, el dimarts 7 d’octubre està previst el curs de formació d’assistència primària a víctimes de violència sexual adreçat a professionals que puguin tenir una relació directa amb les víctimes.