El PISE, una oportunitat única pels joves de Son Servera

Article publicat a la pàgina web de l’Ajuntament de Son Servera

El PISE, una oportunitat única pels joves de Son Servera

Un any més els Serveis Socials de l’Ajuntament de Son Servera, l’IES Puig de sa Font i la Conselleria d’Educació i Cultura han apostat pel Programa d’Intervenció Socioeducativa (PISE), adreçat a 10 alumnes d’educació secundària obligatòria. Aquests alumnes, durant el primer curs de secundària, sol·licitaren a la cap d’estudis de l’IES poder participar en el programa perquè no els agradava estudiar i no se sentien còmodes dins l’aula. Però la gran sorpresa de tots els professionals que dedicam molts esforços perquè el programa funcioni ha estat que, a banda de motivar-se per fer alguna cosa durant l’any, a la llarga també s’han motivat per seguir estudiant.

Durant dos dies a la setmana han assistit a l’institut per estudiar les assignatures troncals i per recuperar totes les matèries pendents, i els tres dies restants han anat a una empresa que és la que han triat amb els seus pares per realitzar les pràctiques, les quals es poden dur a terme gràcies als empresaris de Son Servera que amb molta paciència i ganes destinen el seu temps i comparteixen la seva saviesa amb aquests joves.

Entre els empresaris, professors i educadores socials hem aconseguit que un 80 % dels alumnes del programa tenguin ganes de seguir formant-se per mitjà de Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI) de cuina, mecànica i electricitat, que són els camps que varen escollir per realitzar les pràctiques. Aquest any dos empresaris han contractat durant els tres mesos d’estiu dos dels alumnes perquè els ha agradat el compromís, la responsabilitat i les ganes de fer feina.

Per a l’any que ve, esperem que puguem tornar a realitzar aquest programa tan profitós i que no ens afectin més les retallades en educació, perquè, si no, seran 10 els joves que podrien quedar al sofà de ca seva sense aquesta preparació per al món laboral i la vida real.

Volem agrair la col·laboració de les empreses Autocentre, Mecànica Autosangar, Bar i Restaurant Sa Caleta , Bar S’Oratge, Molta Moto, Limpiauto Son Servera, Hotel Hipocampo Playa, Hotel Palace i Hotel Playa del Moro.

 

Fecha de publicación: 10/07/2012