Concurs Balearskills 2021

Balearskills 2021

Ahir es va dur a terme el concurs Balearskills en l'especialitat de cuina a l'IES. El Balearskills és du a terme entre l'alumnat de formació professional en les diferents skills. Una vegada acabat el campionat de les Illes Balears, el guanyador va a la competició estatal Spainskills que s'ha de dur a terme a Madrid durant el 2021. Aquesta competició pretén promocionar la formació professional, estimular l'alumnat, reconèixer i valorar la dedicació del professorat i potenciar la relació entre empreses i el món educatiu. Per a la competició d'enguany es va seleccionar, com a producte estrella del plat salat, el bacallà i els participants havien de crear les seves receptes entorn a n'aquest ingredient.

En aquest concurs participava l'alumnat de sis centres de les Illes Balears. Els participants eren: Ada Hawkins del Centre Integrat de Formació Professional Juníper Serra, Araceli Heredia de l'IES Puig de sa Font, Xavier Simonet de l'IES Guillem Colom Casasnovas, Badreddine Achebdad de l'IES Sa Serra, Adrián Matas de l'IES Calvià i Victòria Santandreu de l'IES M. Àngels Cardona.

Després vàrem poder tenir el gran honor de tenir entre el jurat a tres especialistes del sector. En Juan Romero, cuiner i ensenyant, el primer espanyol que va obtenir una estrella Michelin a Mallorca. En Miquel Calent, cuiner i propietari dels restaurants Ca'n Calent i Cuit, conductor del programa "Fred i Calent" d'IB3, representant de l'alta cuina a les Illes Balears i referent de la gastronomia. I per acabar, Estiven Arraez, cuiner, CEO i propietari de Eat Vacuum Cooking, primer i únic centre de formació tècnica de cuina "al buit" que hi ha a les Illes Balears, un dels millors especialistes a nivell internacional.

Finalment, la guanyadora del concurs va ser la representant del Centre Integrat de Formació Professional Juníper Serra, Ada Hawkins. La campiona de les Illes Balears de l'skill 34 va obtenir la victòria amb un bacallà aromatitzat amb taronja, risotto de fonoll i xiitake i purè de pèsols i, de postre, una mousse d'ametlla amb ganache de llima i coulis de fruits vermells.

Donam l'enhorabona a tots els participants i volem agraïr la gran tasca del departament del cuina del centre i especialment al coordinador Miquel Àngel Coll!

Balearskills 2021